דגשים לבחירת תאורה למשרד משותף

אם בעבר משרדים, לפחות רובם, התאפיינו במראה אחיד והיו מקומות משמימים למדי, הרי שכיום המצב שונה לגמרי. בנייני המשרדים צומחים לא רק לגובה אלא גם מבחינת האסתטיקה, וגם בתוך המשרד מתרחשים שינויים משמעותיים, כשבפרט ניתנת תשומת לב רבה הרבה יותר להתאמה ספציפית של כל פריט ופריט לאופי המשרד ולצרכים המדויקים של מי שנמצא בו שעות רבות מדי יום.

כך הדבר גם לגבי גופי תאורה – והדרך הטובה ביותר לבחור תאורה עבור משרד משותף ובעצם לכל סוג של משרד היא לפנות לאנשי מקצוע מנוסים שאמונים גם על מציאת פתרונות פונקציונליים יעילים במיוחד וגם על יצירת הרמוניה בין התאורה לבין שאר המרכיבים במרחב.

פעם נהגו לומר שישנם 3 מפתחות להצלחת עסק: לוקיישן, לוקיישן ולוקיישן. לא בטוח שבעולם הדיגיטלי של היום האמרה הזו עדיין רלוונטית, בוודאי שלא לגבי כל סוגי העסקים, אבל כשממקמים גופי תאורה בתוך משרד הלוקיישן הוא בהחלט קריטי.

תכנון מושכל של מיקום גופי תאורה בכל משרד משותף מבוסס על כמה מרכיבים: ראשית, חשוב להבין מהם מקורות האור הטבעי לאורך שעות היום השונות, וזאת בהתאם לכיוון החלונות במשרד כמובן. גופי תאורה אמורים להשלים את אותו אור טבעי, שבמדינה שטופת שמש כמו ישראל חבל שלא לנצל אותו.

המרכיב השני של התכנון הוא הימנעות מיצירת אור בוהק שיסנוור את מסכי המחשב, ומן הסתם בכל משרד יש מסכים שכאלה, כך שהעבודה תהיה הכי אפקטיבית שאפשר. לאחר מתן תשומת לב לדגשים אלה, מגיע השלב הבא והוא ההתבוננות במרחב כדי למצוא את הנקודות שבהן גופי תאורה ישלימו עיצוב שובה לב.

 

גופי תאורה בולטים או שקועים?

המגוון הרחב של גופי התאורה שישנו כיום מאפשר התאמה אופטימלית לא רק לצרכים הספציפיים של כל משרד, אלא גם לאופי שלו. ישנם משרדים שעבורם גופי תאורה שקועים (בקירות או בתקרות) הם האופציה המומלצת, כשבאופן טבעי אותם גופים שקועים מספקים אור וכמעט שלא מושכים תשומת לב אלא מתמזגים ברקע ומאפשרים עבודה יעילה. במקומות אחרים כדאי לבחור בגופי תאורה בולטים, ואפילו בכאלה שמתאפיינים בעיצוב יוצא דופן. הם אמנם ימשכו תשומת לב, אבל תשומת לב רצויה, ויפזרו סביבם לא רק אור נחוץ אלא גם אנרגיות נכונות, גם עבור העובדים שירגישו שהם עובדים במקום שאינו כמו כל האחרים וגם עבור הלקוחות שמזדמנים לבית העסק ומן הסתם יתרשמו מהעיצוב המקורי של המשרד.

 

תאורה מקומית

במשרדים שבהם לכל עובד יש עמדה משלו, וגם בחללי עבודה משותפים (ואגב, משרדים משותפים הם קונספט שהולך והופך לנפוץ יותר ויותר בארץ בזכות יתרונותיו הרבים), נדרשים בדרך כלל גם פתרונות תאורה נקודתיים בנוסף לאלה הכלליים שמאירים את כל החלל. כאן תוכלו לקרוא יותר על הנושא של משרד משותף.

את בחירת פתרונות התאורה הנקודתיים כדאי לבצע ביחד עם העובדים הרלוונטיים, ובפרט במקומות בהם ישנו צוות קבוע – בדרך זו גם תבהירו לעובדים שאכפת לכם מהם, וגם תבטיחו להם תנאי עבודה אידיאליים, שמן הסתם יובילו לתפקוד מיטבי ותפוקה גבוהה מאוד.

כנסו עכשיו לחנות אונליין