גופי תאורה לחוויית אירוח נעימה לחדרי אורחים בבית

חוויית האירוח הביתית מטפסת לשיאים חדשים ובעלי בתים רבים מצטרפים לסצנת הסאבלט או משתתפים בתוכניות של החלפת בתים או פשוט מארחים את יקיריהם בביתם ומחפשים כיצד לעצב חדר אורחים מזמין ומפנק. מהסוג שיקנה פרטיות ותשרור בו אווירה עוטפת ומחבקת בסטייל של מלון בוטיק.

אפשרויות תאורה מכל הכיוונים

לתאורה השפעה רבה על האווירה שתיווצר בחדר וכדאי להשקיע מלכתחילה בתהליך האפיון, התכנון ובבחירת גופי תאורה מעוצבים אשר ישתלבו עם הקונספט החזותי בחדר השינה הייעודי.

הבסיס להארת חדר האורחים מתחיל בתאורה מרובדת המבוססת על שלוש שכבות של תאורה: הראשונה היא תאורה כללית, שתפקידה להאיר את החלל ככל שניתן בהתאם לתנאי המרחב ואילוצי השטח. לדוגמא: תאורה שקועה בחללים קטנים וקומפקטיים או צפופים או מנורות תלויות לחדרים בעלי תקרות גבוהות ומרחב.

בבחירת הגופים המרכזיים וגודלם התייחסו לקנה המידה של הגוף ביחס לחדר עצמו כאשר מסילות יכולות להעניק את הגמישות המבוקשת ובכל מקרה, הימנעו מהתקנת גוף תאורה ישירות מעל המיטה למניעת סנוור ישירות בעיניים. העדיפו לכוון אותו למרכז החדר.

לצד תאורה מסוג זה, יש לייצר שכבה שנייה שזו תהיה של תאורה משימתית פונקציונאלית אשר תשרת את דיירי החדר היטב והיא נבחרת וממוקמת לאחר שזוהו אזורים אסטרטגיים בחדר שתרצו להאיר, למשל, פינת קריאה, השידות לצד המיטה, שידת האיפור.

תאורה זו תכוון לאור ממוקד ותשלים גם את החלל בהיבט הוויזואלי. לדוגמא: פמוטים או מנורות זרוע מתכווננות או מנורות קיר שמטילות אור עקיף.

גופי תאורה לחדרי שינה

בנוסף, ישנה שכבה שלישית שאי אפשר בלעדיה של תאורת מבטא דקורטיבית אשר מייצרת אמירה בחדר ומוסיפה אישיות ואופי, כמו מנורה עומדת בעלת מראה ייחודי או כזו שנועדה להאיר אלמנט מעניין דוגמת יצירת אמנות או מראה.

כלומר, בתכנון תאורה לחדר אורחים או כל חדר אחר בבית לא ניתן להסתמך רק על קיומה של תאורת עילית אלא יש לחזק ולהעצים באמצעות מקורות נוספים של תאורה.

דגשים מאירי עיניים בבחירת גופי תאורה

הטמפרטורה הנכונה של אור אף היא קריטית ויכולה להשרות אווירה רגועה ולתרום לאינטימיות. לרוב בחדרי שינה תיבחר תאורה צהובה בדומה לבחירה של מנורות לסלון אשר משרה חמימות בניגוד לבחירה של מנורות למטבח שמפיצות אור לבן, סטרילי, חד ומעורר. או לחילופין לבחור נורה בהירה עם רמת לומן גבוהה ומתג עמעום לכיוון וויסות האור.

בבחירת גודל הגופים בחרו גופי תאורה מעוצבים המתמזגים בהרמוניה עם גודל החדר, כיוון שגופים גדולים ומאסיביים יתר על המידה יכולים להפר את האיזון של החדר.

החליטו על קו עיצובי ובחרו את המנורות בהתאם בין אם מדובר בקו מודרני בצביון מינימליסטי או בשיק עתיק או בניחוח כפרי. מההיבט של גווני המנורות, גם במקרה הזה יש מקום למחשבה:

בחללים קטנים וצפופים תהיה העדפה לטובת גוונים שקופים לפיזור מקסימלי את האור או לצבעוניות בהירה שמאפשרת קלילות ואווריריות אך גוונים כהים יוסיפו טאץ’ דרמטי מרתק. צבעוניות נועזת יכולה להקפיץ את הלוק של החדר במיוחד אם הוא מבוסס על טהרת הגוונים המונוכרומטיים וזקוק לזריקת צבע שתפיח חיים במרחב.

החליטו אם גופי התאורה יתכתבו זה עם זה מהאספקט העיצובי או כל אחד יעמוד בפני עצמו בעיצוב בטוויסט קצת אחר.

אל תתפשרו על גופי תאורה מעוצבים בסטנדרט הגבוה ביותר של המותגים המובילים בעולם שמציגים את הבשורות החדשניות והייחודיות בזירת התאורה. זכרו שחדר אורחים הוא המקום למנוחה, התאוששות, רגיעה ואתם רוצים לספק חוויה מדויקת, אסתטית ויעילה עבור האורחים שלכם.