השפעת הבחירה של גופי תאורה על העובדים במשרד

בתקופה הנוכחית המאתגרת, עם החזרה ההדרגתית לשגרה ולחללי עבודה פיזיים, יותר ויותר מעסיקים משתדלים לייצר אטמוספירה מחבקת, נעימה, שעוטפת ברכות, זאת על מנת להשרות אווירה תומכת ולנסוך תחושת ביטחון.
לצד גישות כמו ביופיליה, לייבוא הטבע פנימה ותליית תמונות שמעוררות את הדמיון, ניתן לראות דגש משמעותי על גופי תאורה מעוצבים שמוסיפים טאץ’ קסום וייחודי לחלל ומייצרים גם תאורה שמחקה אור טבעי ויכולה לקדם סביבה חיובית.

שלושת היסודות של תאורה חיונית

גופי תאורה מעוצבים בעלי ערך רב ביצירת סביבת עבודה נעימה לעובדים כאשר יש להימנע מתאורה מהבהבת או חזקה יתר על המידה ולחשוב היטב על המוקדים האסטרטגיים להתקנת הגופים.
לרוב נהוג לבסס שלושה יסודות של תאורה על מנת להשיג את האפקט המשולש הרצוי: יסוד של תאורה עילית היקפית כפי שנהוג במקרה של גופי תאורה לסלון, שמייצרים תאורה מפוזרת רחבת היקף. יסוד נוסף של תאורה ממוקדת נקודתית מכוונת מטרה, למשל, מנורה עומדת או מנורה תלויה לצד שולחנות ופינות העבודה של המועסקים ותאורה לצרכי הדגשה ומבטא.
חשוב מאוד למקם את האובייקטים תוך שמירה על אחידות והימנעות מיצירת סנוור או צללים.

תמונת אווירה

גופי תאורה לחימום בטמפרטורה הנכונה

שיקול משמעותי בתכנון התאורה לסביבות עבודה קשור בבחירה של טמפרטורת הצבע. לרוב, כפי שנהוג במקרה של גופי תאורה למטבח הביתי, הבחירה תהיה למקם גופי תאורה בעמדות העבודה בטמפרטורת אור קרה-לבנה שיכולה להעלות ערנות ומיקוד.
בעוד בחללים שנועדו לרגיעה, פינות הסבה, הדגש יהיה על אור חמים בגוונים צהבהבים יותר.
בכל מקרה, ההתפתחות הטכנולוגית מאפשרת היום ליהנות ממצבים של תאורה דינאמית אותה ניתן להתאים לשינויים שקשורים לאור הטבעי וגם לאפשר לכל עובד שליטה בהתאמה אישית בפינת העבודה שלו בהתאם לעוצמת האור המועדפת עליו.

בתכנון תאורה נעימה לסביבה כה סוערת בסביבות תעסוקתיות, כדאי לשים דגש גם על גופי תאורה דקורטיביים באסתטיקה המתיישרת עם הצביון העיצובי והקונספט השולט. אלה יכולים להיות פריטי תאורה בצביון מודרני או תעשייתי כאשר אפשר לחמם את האווירה באמצעות פמוטים לקיר או גופים בעלי מראה כפרי אלגנטי ומעודן. נקודת וזריקת צבע אף היא יכולה לעשות הבדל משמעותי במיוחד בחללים מונוכרומטיים – חשבו איזה גוון “ידליק” את האווירה ויוסיף נופך ססגוני יותר.

התאמת הגופים תלויה גם במרחב התעסוקתי, גודלו והמבנה הארכיטקטוני שלו. בחללים צפופים הנטייה הטבעית תהיה לבחור גופים שקועים או צמודי תקרה וקיר שיוכלו לפנות את השטח ולמנוע עומס בעוד בחללים רחבי ידיים אפשר בהחלט לבחור גופים גרנדיוזיים ומאסיביים יותר. אפשר לבחור תאורה מסוג LED שנחשבת לידידותית לסביבה, מפזרת אור אחיד, חסכונית באנרגיה ועמידה לאורך זמן וכדי לחזק באור עבור המועסקים ניתן להשתמש במסילות שמותקנות מעל גובה העיניים ומחזירות אור מהקירות והתקרות או מותקנות במקומות שנוטים לחושך.