מתכננים תאורת מטבח נכונה – מה כדאי לקחת בחשבון?

בד בבד עם ההתפתחויות הטכנולוגיות הרבות להן אנו עדים בעשרות השנים האחרונות בעולם התאורה הביתית, עולה גם המודעות של אנשים המתכננים ובונים את בתיהם, כמו גם של אדריכלים ומעצבי פנים, לעיצוב התאורה של דירות ומבנים חדשים.

בעוד בעבר לא יוחסה חשיבות רבה או מיוחדת לעיצוב ותכנון התאורה בחלקים השונים של הבית, כיום נותנים יותר ויותר את הדעת לחשיבות של תכנון מוקדם של צורת התאורה עבור חלקי הבית השונים, כאשר אחד האזורים הזוכים לתשומת הלב הרבה ביותר בכל הנוגע לתכנון תאורה הוא אזור המטבח.

כיום, כבר לא פוטרים את תכנון התאורה במטבח בכמה נורות שקועות בתקרה וזהו, אלא מתכננים בקפידה את המיקום וסוג התאורה שתאיר את האזור בו אנו מבשלים.

 

כבר לא רק חדר עבודה – תאורה מטבח עבור הבית המודרני

אחד הגורמים לשינוי בתפיסה בכל הנוגע לתכנון מוקדם של תאורת המטבח הוא השתנות תפקידו ואופיו של המטבח בבית המודרני. המטבח הוא כבר לא חדר עבודה בו אנו מבשלים את האוכל, וזהו זה. כיום, בבתים רבים המטבח בחובר לפינת הישיבה והאוכל, ולפעמים גם לסלון עצמו, בחלל אחד גדול. לכן, תופס המטבח חלק גדול יותר בחיי היומיום של משפחה ממוצעת, אנו מבלים בו יותר זמן והוא הופך להיות בו זמנית גם מקום עבודה (בישול ושטיפת כלים) וגם מקום בו אנו יושבים ומבלים מזמן הפנאי המשפחתי שלנו.

השינוי הזה באופן בו רבים מאיתנו משתמשים במטבח בביתנו גורר כמובן גם שינוי הכרחי בסוג התאורה בה אנו משתמשים באזור זה של הבית. מתאורה פונקציונאלית לעבודה נטו, אנו עוברים לשילוב של תאורת עבודה שימושית עם תאורת אווירה. שני השימושים השונים הללו בתאורת המטבח מאלצים אותנו לתכנן זאת מוקדם ככל הניתן, אם אפשר עוד לפני שהבית והמבטח בכלל נבנו.

 

תאורה ממוקדת ותאורת נפח לצד תאורת שטיפה ואווירה

אם כך ישנם שני שימושים עיקריים כיום לתאורת מטבח – שימוש פונקציונאלי גרידא (תאורת עבודה שתאפשר לנו לבשל, לסדר ולשטוף כלים ביתר נוחות), ושימוש פחות ענייני ויותר אווירתי באופיו – הארת המטבח באור נעים היוצר אווירה נינוחה לבילוי זמן חברתי באזור המטבח או החלל המשותף למטבח ולפינת הישיבה והסלון.

לכן ניתן למצוא כיום גופי תאורה למטבח ייעודיים לשימושים שונים אלו. את סוג גופי התאורה שנציב במטבח שלנו כדאי לתכנן מבעוד מועד כאמור, ולקחת זאת בחשבון כאשר אנו מתכננים את המיקום, את נקודות החשמל וכד’.

גופי התאורה בהם נשתמש לצורך הראשון, הפונקציונאלי יותר, מכונים לרוב – גופי תאורת נפח, או תאורת שטיפה. מנורות אלו מאירות בצורה חזקה וברורה אזורים מסוימים במטבח (“שוטפים” באור אזור מסוים), דוגמת אזור משטח העבודה, אזור הכיריים וכד’.

מנורות אותן נרצה לצורך השני מוכרים  בשם מנורות לתאורת אווירה, ובהם ניתן למנות ספוטים מסוגים שונים, גופי תאורה הניתנים לעמעום ועוד.

 

כנסו עכשיו לחנות אונליין