פיצו קדם
פיצו קדם, אחד מהשמות המדוברים בעלם האדריכלות הישראלית, ינק את עולם העיצוב, האמנות ובנייה עוד משחר ילדותו. את לימודיו הרשמיים התחיל במגמת צילום בבצלאל ולאחר כשנה העתיק את מגוריו ללונדון לטובת לימודים בבית הספר היוקרתי לאדריכלות Architectural Association. בשנת 2002, כשנתיים לאחר שסיים את לימודיו, הקים את הסטודיו הנוכחי.
הקו של קדם מוגדר ומגובש היטב בעל יסודות מודרניים ומינימליסטיים. “הקו שלי מאוד ברור. לקוחות שמגיעים אלי יודעים לזהות את החתימה שלי. עם זאת, הבית משקף את אורח החיים של הלקוח ואת הצרכים שלו”.
בין הפרויקטים שביצע נכללים בתים פרטיים ווילות יוקרתיות, טריפלקסים, משרדים וחנויות, ובראשן חנות המחשבים של APPLE בישראל. פרויקט אחר אשר זכה לתהודה רבה היה חידוש בית רכטר, המשמש לדברי פיצו דוגמה לאדריכלות מאוזנת, פרופורציונאלית ונכונה למשתמש. על פרויקט זה זכה קדם באות העיצוב הישראלי לשנת 2010.
מהי התפיסה שעומדת בבסיס היצירה שלך?
“ברמה הפילוסופית, האתגר הגדול עבורי הוא לומר את האמירה ולא לצעוק את הצעקה. הפרויקטים לא מוחצנים אלא נותנים כבוד לצניעות אדריכלית. ברמה המעשית, התפיסה היא טוטאלית. שליטה מלאה בכל מרכיבי הפרויקט. כל פרט מתוכנן למידות הפרויקט ואם צריך גם מיוצר בתפירה אישית”
תחת הכותרת “Less is More” אותו טבע האדריכל מיס ואן דר רוהה, קדם יוצר חללים פתוחים בקווים מאורכים והארת הבית באור שמש טבעי. לצד זאת, קיים דגש על שימוש בחומרי גלם מגוונים וחדשניים. “זאת הדרך שלי לתת לפרויקט אופי ייחודי ונטורליסטי” הוא מבהיר.
קדם שואב את השראה מכל סוגי האמנות: ציור טוב, מוסיקה איכותית, ספרות ושירה, קולנוע וכמובן מאדריכלות טובה. בתהליך היצירה קדם חולק כבוד לצוות הסטודיו. לדבריו, הדיאלוג איתם הוא מקור להשראה ולרעיונות חדשים.
מהי אדריכלות טובה בעיניך?
“שפה אחת הדוקה ומגובשת”
איזה מבנה היית רוצה לתכנן?
“ספריה. אין מראה יפה יותר מחלל מלא ספרים”
לצד איזה אדריכל היית רוצה לעבוד?
“מיס ואן דר רוהה, מאבות הסגנון המודרניסטי ואחד האדריכלים המשפיעים ביותר במאה ה-20”.